Kültéri fotózás és filmezés - szerezze be hozzá a megbízható áramellátást

14
.
08
.
2023
Alkalmazások
off-grid-és-lakókocsi

Éppen a kültéri fotózásokhoz szükséges felszerelését állítja össze? Vagy talán már sok kültéri fotózás van a háta mögött, de még mindig keresi a módját, hogyan javíthatná a munkáját? Mint valószínűleg tudja a siker kulcsa nemcsak a megfelelő helyszín és időpont kiválasztása, hanem a megfelelő felszerelés is.

Fényképezőgépek, videokamerák, világítószettek - nos, számos fényképészeti eszköz és tartozék használatához áramhoz való hozzáférés szükséges. Ilyenkor általában tartalék akkumulátorokat, esetleg powerbankeket viszünk magunkkal, de nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy ez elegendő lesz. Hogyan kerülhetjük el a nem kívánt megszakítást, vagy akár azt, hogy a munkamenetet egy másik napra kelljen halasztanunk? Az EcoFlow erőművek a segítségünkre sietnek.

Miért pont egy erőmű?

Kültéri filmezés, szabadtéri őszi forgatás vagy esküvői fotózás - ez csak néhány olyan helyzet, amikor egy fotósnak vagy filmesnek szüksége lehet egy extra áramforrásra. Az áramra a szabadban néha nagy szükség van - jó, ha előre gondoskodunk arról, hogy kényelmesen hozzáférjünk. De miért érdemes egy állomást választani? Hiszen más lehetőségek is rendelkezésre állnak - több tartalék akkumulátor, powerbank vagy akár generátor. Azonban mindegyiknek megvannak a maga korlátai, amelyek hatékonyan akadályozhatják a munkánkat.

Az akkumulátorok esetében egyszerű a helyzet: előbb-utóbb mindegyik lemerül. Még ha többet is visz magával belőlük, fennáll annak a veszélye, hogy nem bírják olyan sokáig, mint szeretné - különösen télen. A powerbankek nagyon hasznos eszközök, de nem képesek minden készüléket hosszú ideig ellátni energiával, és néhány egyáltalán nem is fog - egyszerűen túl gyengék. A generátorok viszont gyakran nagyok, nehezek és zajosak. Emellett a környezetre káros füstöt termelnek, használatuk nehézkes, és utántöltést igényelnek.

Az erőmű mentes mindezen kellemetlenségektől. Igen, előbb-utóbb ez is lemerül, de kapacitása és képességei még így is messze meghaladják a hagyományos akkumulátorok és energiatárolók nyújtotta lehetőségeket. Még a kisebb modellek, mint például a RIVER 2 is képesek hosszú időn keresztül ellátni energiával az alapvető eszközöket. Az állomások használata is kényelmes, viszonylag könnyű, hordozható és környezetbarát - nem csapnak zajt és nem termelnek káros kipufogógázokat. A működtetésük is nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy elhelyez egy ilyen készüléket valahol, majd csatlakoztatja az Ön által kiválasztott készüléket!

Miért van szükség erőműre?

Kényelmesen feltöltheti a szükséges eszközeit!

Mint tudják, a legtöbb mai fényképészeti berendezés sok áramot használ. Legyen szó fényképezőgépekről vagy videokamerákról - mindegyik eszköznek megvannak a maga korlátai. Különösen érezhető ez a drónok esetében, amelyek az egyre hosszabb repülési idő ellenére sem tudnak sokáig a levegőben maradni. Ezért általában igyekszünk tartalék akkumulátorokat magunkkal vinni - de nem túl sokat, ami azt jelenti, hogy kénytelenek vagyunk abbahagyni a munkát, ha mind elfogyott. Hogyan kezeljük ezt?

Itt jön a képbe a hordozható erőmű. Segítségével könnyedén feltölthetünk bármit, amire szükségünk van. Ha például lemerül a drónunk akkumulátora, egyszerűen csatlakoztassuk a töltőállomáshoz, és használjuk a tartalék akkumulátort, amíg újra működőképes nem lesz. Így a terepen végzett munka sokkal tovább tarthat - többé nem korlátoznak bennünket eszközeink kis képességei! Az állomás segítségével telefonját vagy laptopját is töltheti.

Világításellátás

Bárki, aki valamilyen mértékben érdeklődik a fotózás iránt, tudja, mennyire fontos a megfelelő megvilágítás. Gyakran extra vakuk és LED-készletek segítségére szorulunk - az ilyen megoldások felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulnak, ha az időjárás rossz, vagy ha este vagy akár éjszaka tervezünk kültéren fotózni. Az EcoFlow termékekkel nem kell több tartalék akkumulátort magunkkal vinni, vagy powerbankokat, illetve nagyméretű, zajos generátorokat használni. Egyszerűen csak csatlakoztassa világítóberendezését az állomás konnektoraihoz, és könnyedén elérheti a kívánt eredményt!

Még több alkalmazás

A fentiekben kiemeltük az erőművek legalapvetőbb felhasználási módjait a szabadtéri munkavégzés során. Van azonban néhány más, talán kevésbé nyilvánvaló ötletünk is. Akár esküvői fotózást szervez, akár azt tervezi, hogy bepótol néhány felvételt a filmjéhez, valószínűleg talál itt valamit a maga számára.

Ha a készülő fényképeket vagy videókat érdekesebbé szeretné tenni, használja az állomást a szükséges berendezések áramellátásához. Példa? Csatlakoztasson egy ventilátort az állomásra, hogy a lobogó haj hatását keltse. Vagy csatlakoztasson füstgenerátort vagy dekoratív fényeket. Így könnyedén készíthet egyedi felvételeket - az áramkimaradás többé nem akadály!

Használ esetleg hordozható monitorokat? Vagy a munkamenet során azonnal letölti a képeket, és egy laptopon jeleníti meg őket? Az EcoFlow a tökéletes megoldás. Ellátja a szükséges eszközöket, és lehetővé teszi, hogy valós időben nyomon követhesse munkája eredményét. És mindezt anélkül, hogy aggódnia kellene a lemerült akkumulátor miatt!

A fentiekben csak néhány példát soroltunk fel arra, hogyan használhatók az EcoFlow állomások a kültéri fotózások és felvételek során. Biztosan lenne még sok más is - talán Önnek már van néhány ötlete?

Melyik állomást válasszam?

Válassza a mobilitást

River 2

AC tápellátás

300 W (akár 600 W X-Boosttal)

Kapacitás

256 Wh

Méretek

kb. 245 x 214 x 142 mm

Súly

kb. 3,5 kg

River 2 Max

AC tápellátás

500 W (X-Boosttal akár 1000 W)

Kapacitás

512 Wh

Méretek

kb. 270 x 260 x 196 mm

Súly

kb. 6 kg

River 2 Pro

AC tápellátás

800 W (akár 1600 W X-Boosttal)

Kapacitás

768 Wh

Méretek

kb. 270 x 260 x 226 mm

Súly

kb. 7,8 kg

Kültéri fotózásokhoz a kisebb és könnyebb erőművek működnek a legjobban. A hordozható kialakítás az EcoFlow termékcsalád legtöbb modelljének jellemzője, de érdemes a lehető legkisebb tömegű és méretű modellekre összpontosítani. A terepmunka általában sokféle felszerelés (fényképezőgépek, objektívek, fények, blendék, szűrők, laptop, akkumulátorok, állványok és egyéb kiegészítők) szállításával jár, amelyek sok helyet foglalnak, ezért jobb, ha nem veszünk fel több nehéz felszerelést, és a maximális mobilitás mellett döntünk. Mindezt szem előtt tartva kiváló választás a RIVER 2 széria, amelyek rövid összehasonlítása az alábbi táblázatban található:


Mint látható, még a lista legerősebb állomása, a RIVER 2 Pro is viszonylag könnyű és elég kicsi ahhoz, hogy könnyen elférjen az autó hátsó ülésén vagy a csomagtartóban. Mindhárom modell rövid töltési idejével is kitűnik. Ráadásul többféleképpen is tölthetők - nemcsak konnektoron keresztül, hanem például autós töltővel vagy napelemekkel is. Így biztos lehet benne, hogy még kritikus helyzetben sem fogy ki az áram. Mi több, a fent említett állomások bármelyike könnyedén megbirkózik az akkumulátorok töltésével és a szabadtéri munkamenet során szükséges alapvető felszerelések áramellátásával.

Mit szólna valamihez, ami még több képességgel rendelkezik?

A mobilitás nyilvánvaló előnye a RIVER 2 sorozat állomásainak , de ha egy kicsit több képességre vágyik, ne zárja ki a többi modellt sem. Természetesen ezek egy kicsit nehezebben és kevésbé kényelmesen szállíthatóak, de például arra is használhatóak, hogy vészhelyzeti áramot biztosítsanak otthon kiválasztott eszközeinek. Ilyen kompromisszum a hordozható kialakítás és a nagyobb teljesítmény között például a DELTA 2 , DELTA Max vagy Delta Pro.

A DELTA 2 csak kis mértékben nehezebb, mint a RIVER 2 sorozat, és érezhetően nagyobb kapacitást és teljesítményt tud nyújtani. Az összehasonlításban szereplő legerősebb állomás, a DELTA Max lényegesen nagyobb súlyú, de akkor lesz a legjobb választás, ha emellett arra is ügyel, hogy a nagyobb igénybevételt jelentő berendezések számára vészhelyzeti áramellátást tudjon biztosítani. Ez a modell nemcsak a szabadban, hanem otthon vagy utazás közben is számos felhasználási lehetőséget talál.

Megbízható áramellátás kültéri munkamenetekhez

Mit tegyünk, hogy ne merüljön le az akkumulátor, hogyan töltsük fel a telefont áram nélkül, hogyan tápláljuk a világítóberendezéseket - ez csak néhány azok közül a kihívások, amelyekkel a terepen dolgozó fotósok és filmesek szembesülnek. Ezekben és sok más helyzetben is segítenek az EcoFlow erőművek! Velük nem csak a szükséges felszereléseket töltheti fel, hanem a világítási szetteket, a laptopot, a monitort vagy a füstgenerátort is táplálhatja. A különböző modellek igazán nagy teljesítményt és kapacitást kínálnak, ami hosszú távú, megbízható működést jelent. Válassza ki a megfelelő állomást, és biztos lehet benne, hogy a következő fotózás vagy felvétel során sem fog kifogyni az áramból!

River 2

Súly: kb. 3,5kg

AC kimenet: 300W

River 2 Max

Súly: 6kg

AC kimenet 500W

Az "Elfogadom" gombra kattintva Ön hozzájárul ahhoz, hogy a cookie-kat az Ön eszközén tároljuk a webhely navigációjának javítása, a webhely használatának elemzése és a marketingtevékenységünk támogatása érdekében. További információkért lásd Adatvédelmi szabályzatunkat.