Pihenés a természetben - kempingezzen az EcoFlow-val!

14
.
08
.
2023
Alkalmazások
szabadidő
off-grid-és-lakókocsi

Manapság már aligha tudjuk elképzelni, hogy ne férhessünk hozzá az áramhoz. Még kempingezéskor is szeretnénk, ha feltölthetnénk a telefonunkat, ihatnánk egy meleg italt, és talán még egy finom ételt is főzhetnénk. Vajon a vadonba való kirándulásnak le kell-e mondania az alapvető kényelemről? Természetesen nem - ilyen helyzetekben a hordozható áramfejlesztők sietnek a segítségünkre.

Akár kempingezett már korábban az erdőben, akár csak most kezdte, jó ötlet, ha van egy hordozható töltőállomás, hogy könnyedén feltölthesse az összes szükséges felszerelést. Az erőmű megoldja a vadonban kempingezéssel kapcsolatos legtöbb problémát, így nem kell aggódnia amiatt, hogy elfogy az áram, és nem tudja használni a szükséges felszereléseket.

Miért az erőmű?

Kempingezés a természetben, nyugalom és pihenés a civilizációtól távol - ez sokunk számára álomként hangzik, az alapvető kényelemről azonban általában nem akarunk lemondani eközben. A legtöbben valószínűleg forró kávét és tükörtojást vagy kolbászt szeretnének a sátorból felébredve, de szintén szívesen használnánk a világítást, és este szívesen töltenénk a telefonunkat, vagy néznénk filmet a laptopunkon.

De honnan vegyük mindehhez az áramot? Pontosan az erőművekből - ezek a praktikus eszközök lehetővé teszik az energia kényelmes eltárolását, és bármikor gyors hozzáférést biztosítanak hozzá. Sokféleképpen feltölthetők, ráadásul csendesek és környezetbarátok - nem termelnek káros kipufogógázokat. Általában egynél több aljzattal vannak felszerelve, így egyszerre többen is könnyedén tölthetik okostelefonjukat vagy laptopjukat. És ez még csak a kezdet! Lehet, hogy nem egy konnektor az első dolog, ami eszünkbe jut, amikor azon gondolkodunk, hogy mit vigyünk magunkkal egy kempingezésre, de az biztos, hogy ez az, ami nagyban megkönnyíti az életünket.

A tökéletes útitárs

Mitől lesz egy erőmű tökéletes megoldás a kempingezéshez? A hasonló egységeket viszonylag könnyű és hordozható kialakítás jellemzi - sokkal könnyebb szállítani őket, mint a nagy és zajos generátorokat. A RIVER 2 modell például csak körülbelül 3,5 kg-ot nyom, míg a RIVER 2 Max körülbelül 6 kg-ot.

Íme néhány példa - az EcoFlow termékcsalád számos olyan hordozható erőművet tartalmaz, amelyek nagy kapacitásuk ellenére elég kicsik ahhoz, hogy könnyen elférjenek egy csomagtartóban, lakóautóban vagy egy autó hátsó ülésén.

Rengeteg alkalmazás

Miért is van szükségünk erőműre kempingezéskor? Egy ilyen eszköz nem csak okostelefonok vagy laptopok töltéséhez hasznos - elvégre erre egy jobb powerbank is elegendő lenne. Ha azonban az EcoFlow egyik termékét választjuk, sokkal több lehetőséget nyerünk.

Az állomással világítást működtethetünk, és energiát biztosíthatunk olyan készülékek számára, mint az elektromos serpenyő, a mikrohullámú sütő, a vízforraló, a fűtőtest vagy akár a kenyérpirító. Így bármikor főzhetünk magunknak valami meleg ételt, készíthetünk egy csésze teát, olvashatunk egy könyvet, szerkeszthetünk egy videót az utazásról vagy játszhatunk társasjátékot útitársainkkal. Nem kell többé azon töprengenünk, hogyan töltsük fel a telefonunkat áram nélkül, vagy hogyan süssünk tojást az erdő közepén - az EcoFlow segítségével a lehetetlen is lehetségessé válik!

Fókuszban a hatékonyság

Miért lesz jobb választás egy tápegység, mint egy powerbank? Ahogy korábban említettük, sokkal több lehetőséget kínál, amelyek nem korlátozódnak a töltésre. Ez többek között annak köszönhető, hogy az egyes modelleket nagyon nagy kapacitásuk és teljesítményük különbözteti meg. Az EcoFlow RIVER 2 Pro esetében ez például 768 Wh, illetve 800 W, míg a DELTA 2 esetében 1024 Wh és 1800 W.Ezzel azonban még nincs vége a történetnek - az X-Boost technológiának köszönhetően az állomások nagyobb terheléssel is megbirkóznak. Gyakran van lehetőségünk arra is, hogy további akkumulátorokkal bővítsük a kapacitást.

Mit jelent mindez a gyakorlatban? Ezt a DELTA 2 példáján mutatjuk be, amelynek kapacitása 1024 Wh, teljesítménye pedig 1800 W (vagy 2400 W X-Boosttal). Segítségével többek között:

  • a telefont (11 W) körülbelül 90 alkalommal,
  • a drónt (40 Wh) körülbelül 25 alkalommal,
  • egy kis hűtőszekrényt (60 W) körülbelül 16 órán keresztül,
  • a mikrohullámú sütőt (1300 W) körülbelül 0,7 órán keresztül,
  • a laptopot (60 Wh) körülbelül 16-szor,
  • a fényképezőgépet (16 Wh) körülbelül 62 alkalommal töltheti fel.

Amint láthatja, a lehetőségek valóban lenyűgözőek. És ez még csak a kezdet!

Kényelem, főzés és... biztonság!

Már tudjuk, hogy egy erőművel a vadkempingezés sokkal élvezetesebbé és kényelmesebbé válhat. Az ételek főzése, a világítás használata, a népszerű szórakozás - ezek mind fontosak, de érdemes felvetni egy másik, ugyanilyen fontos (ha nem fontosabb) kérdést is: a biztonságot.

Az erdei kempingezés gyakran mindenféle korlátozásokkal és kockázatokkal jár - ha a dolgok nem egészen a terv szerint alakulnak, kapcsolatba kell tudnunk lépni a rokonokkal vagy segítséget kell hívnunk. Egy ilyen helyzetben a lemerült telefon elég nagy akadálynak bizonyulhat. Egy - akár kis - erőmű segít elkerülni az ilyen problémákat, mivel okostelefonunkat mindig feltöltve tarthatjuk. Arra is használható, hogy teához való vizet melegítsünk vele, ha szeretnénk felmelegedni. Az áramhoz való hozzáférés a kempingezés során tehát vészhelyzetben kulcsfontosságúnak bizonyulhat!

Hogyan tölthetem fel az erőművet?

Rendben, de mi a helyzet magával az állomás töltésével? Végül is egy ilyen eszköz nem fogja a végtelenségig táplálni a készülékeinket - egy bizonyos ponton ez is kifogy az energiából. De nem kell aggódni. Az EcoFlow állomások többféleképpen is tölthetők - a következő megoldások működnek a legjobban egy kempingezés során:

  • Hordozható napelem - a zöld napenergiát szinte bárhol korlátozások nélkül használhatja. Az EcoFlow különböző típusú összecsukható napelem paneleket kínál, amelyek könnyen szállíthatóak és nagy teljesítményt nyújtanak.
  • Szivargyújtó aljzat az autóban - így kényelmesen feltöltheti az állomást utazás közben vagy kempingezés közben.
  • Hálózati aljzat - érdemes az állomást a hálózati aljzat segítségével feltölteni, mielőtt elindul - ha rövid tartózkodásra készül, ez elegendő lehet. Hosszabb útra készül, és például szállodában vagy kempingben kíván megszállni, miközben utazik? Használja a rendelkezésre álló hálózati aljzatot vagy csatlakozót az állomás tartalék töltésére!

Melyik erőművet válasszuk?

Ha olyan hordozható erőművet keres, amely elsősorban utazásai során szolgálhatja Önt, akkor a kisméretű és könnyű modellek a legjobbak. Elvégre nem szeretne sok nehéz dolgot cipelni álmai utazása során - ehelyett inkább pihenni és kikapcsolódni szeretne. A RIVER 2 sorozat például kiváló választás. A különböző modellek legfontosabb paramétereinek összehasonlítását az alábbi táblázatban találja.

River 2

AC tápellátás

300 W (akár 600 W X-Boosttal)

Kapacitás

256 Wh

Méretek

kb. 245 x 214 x 142 mm

Súly

kb. 3,5 kg

River 2 Max

AC tápellátás

500 W (X-Boosttal akár 1000 W)

Kapacitás

512 Wh

Méretek

kb. 270 x 260 x 196 mm

Súly

kb. 6 kg

River 2 Pro

AC tápellátás

800 W (akár 1600 W X-Boosttal)

Kapacitás

768 Wh

Méretek

kb. 270 x 260 x 226 mm

Súly

kb. 7,8 kg


Teljes kényelem kempingezés közben

Családi kempingezés, erdei kempingezés egy baráti társasággal, hosszú utazás az ismeretlenbe - egy hordozható erőmű ideális ezekre és még sok más helyzetre is. Segítségével könnyedén biztosíthat áramot a sátorban, és feltöltheti a szükséges felszerelést, főzhet valami finomat, készíthet egy csésze kávét vagy játszhat egy hordozható konzolon. Az EcoFlow segítségével az utazás emlékei még szebbek lesznek! Válassza ki az Önnek megfelelő állomást, párosítsa napelemmel, és élvezze az alapvető kényelmet, bárhol is legyen.

River 2 Pro

Súly: 7,8kg

DC kimenet összesen: 800W

Delta 2

Súly: 12kg

Összteljesítmény: 1800W

Az "Elfogadom" gombra kattintva Ön hozzájárul ahhoz, hogy a cookie-kat az Ön eszközén tároljuk a webhely navigációjának javítása, a webhely használatának elemzése és a marketingtevékenységünk támogatása érdekében. További információkért lásd Adatvédelmi szabályzatunkat.