Elment az áram? Az EcoFlow erőművek a segítségére sietnek!

14
.
08
.
2023
Alkalmazások
ház-és-kert
áramellátás-kiesés

Egy békés este a kedvenc filme mellett, pihenés, kellemes hangulat, amíg hirtelen... minden fény kialszik és kikapcsol a TV. Egy áramkimaradás bármikor bekövetkezhet, és könnyen elronthatja a hangulatunkat. Ön hogyan birkózik meg egy ilyen helyzettel? És hogyan biztosítja az áramellátást az olyan alapvető fontosságú készülékek számára, mint a hűtőszekrény vagy a számítógép? Egy hordozható tápegység tökéletes megoldást jelenthet! Egyszerűen csatlakoztassa a szükséges berendezéseket, és biztos lehet benne, hogy nem fog meghibásodni, amikor szüksége van rá!

Készüljön fel az előre nem látható vészhelyzetekre!

Az otthoni áramszünetnek számos oka lehet. Előfordul, hogy a villanyszereléssel hibáztak, de vannak nagyobb méretű meghibásodások is, amelyek az egész környéket érintik. Ezeket gyakran a zord időjárási körülmények okozzák: viharok, erős szél, heves esőzések - ezek mind-mind okozhatják a hálózat meghibásodását. De akár egy építkezés is hozzájárulhat az áramkimaradáshoz.

A másik ok a tervezett kiesések, amiket általában az üzemeltetők által végzett korszerűsítési munkálatok okoznak. Az ilyen helyzetekre való felkészülés sokkal egyszerűbb - a hasonló tevékenységekről szóló információkat több nappal előre bejelentik. Ez lehetővé teszi, hogy előre gondoskodjunk a ház vészhelyzeti áramellátásáról.

Akár tervezett leállásról, akár váratlan vészhelyzetről van szó, jó ötlet, ha kéznél van egy hordozható EcoFlow erőmű, amely a családi ház vagy lakás legfontosabb készülékeinek áramellátását biztosítja. Hűtőszekrény, orvosi készülék, számítógép, lámpa - ez csak néhány példa a zavartalan működés biztosításához szükséges berendezések közül. És most van rá megoldásunk!

Hordozható erőmű

Mi az a hordozható erőmű? Egyszerűen fogalmazva olyan, mint egy nagyobb powerbank. Segítségével kényelmesen tárolhatja az áramot, és szükség esetén használhatja. Általában hosszú élettartamú akkumulátorral van felszerelve, és több aljzatot kínál, így több készüléket is csatlakoztathat.

Ráadásul a hasonló készülékek nagyon csendesen működnek, egyszerűen kezelhetőek és környezetbarátak. Ezért nagyszerű alternatívát jelentenek a generátorokkal szemben - nem termelnek kipufogógázt, és gond nélkül használhatók beltérben. Vészhelyzeti áramellátás a hűtőszekrényhez, okostelefonok és laptopok problémamentes töltése - az EcoFlow állomások szinte minden helyzetben alkalmasak!

Mielőtt elment az áram

Általában nem lehet előre jelezni az áramkimaradást - kivéve, ha a tervezett leállást bejelentették. A legtöbb ilyen helyzetre azonban megfelelően fel lehet készülni. Az erőmű megvásárlása egy dolog - de abban is biztosnak kell lennünk, hogy az állomás működőképes lesz egy esetleges kiesés esetén. Ezért érdemes időnként ellenőrizni, hogy az akkumulátora fel van-e töltve.

Ha tudja, hogy áramszünetre kell számítani, töltse fel előre az olyan eszközöket, mint az okostelefonok, laptopok, vezeték nélküli lámpák, zseblámpák vagy powerbankekek, így energiát takaríthat meg, és egy kicsit tovább használhatja őket.

Összeomlás - és hogyan tovább?

Megtörtént - áramkimaradás vagy tervezett megszakítás volt az áramellátásban. Hogyan kezeli ezt? És hogyan működteti a készülékeit áram nélkül? Semmi pánik! Ha van kéznél egy feltöltött EcoFlow állomás, akkor nem kell aggódnia semmin. Használhatja például a következő eszközök áramellátáshoz:

  • Hűtőszekrény - nem kell többé aggódnia, hogy a benne tárolt élelmiszerek megromlanak,
  • Világítás - felejtse el a szekrényekben való pánikszerű kutakodást gyertyák vagy zseblámpa után,
  • CPAP-készülék - ez akkor fontos, ha beteg ember él az otthonában,
  • Mosógépet - így elkerülheti, hogy kárt tegyen benne, és nyugodtan befejezheti a mosást,
  • Wi-Fi router - ne veszítse el az internetkapcsolatot,
  • Mikró - így bármikor felmelegítheti ételeit,
  • TV - ha szeretne egy kicsit pihenni, és valami mással lefoglalni a gondolatait, amíg az üzemzavart meg nem javítják.

Itt azonban nem ér véget a történet! Az EcoFlow-állomásoknak köszönhetően többek között a számítógép áramellátásának tartalékolására és a telefonok töltésére is lehetőség van. Így nem veszíti el az információkhoz való hozzáférést, és szükség esetén kapcsolatba léphet szeretteivel vagy segítséget hívhat. Ráadásul, ha távolról dolgozik, akkor is el tudja végezni a feladatait anélkül, hogy aggódnia kellene amiatt, hogy elveszíti az internetkapcsolatát, vagy a laptopja nem hajlandó működni.

Melyik állomást válasszam?

A megfelelő állomás kiválasztása egy családi ház vagy lakás vészhelyzeti áramellátásához nehéznek tűnhet, de megpróbáljuk megkönnyíteni a dolgát. Az EcoFlow 2 szériában DELTA és RIVER erőművek közül válogathat.

A RIVER sorozatban kisebb, könnyebb és hordozhatóbb állomásokat talál. Azok számára fejlesztették ki őket, akik gyakran utaznak, kempingeznek és megbízható áramforrásra van szükségük a terepen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hasonló készülékek ne működnének jól otthon is. Ha az állomást nemcsak vészhelyzeti áramellátásra, hanem utazások során is használni kívánja, akkor a sorozat nagyobb modelljei, például a RIVER 2 Pro remek választásnak bizonyulhatnak.

Az alábbiakban egy olyan táblázatot talál, amelyben a kiválasztott állomások legfontosabb paramétereit hasonlítottuk össze az Ön számára.

Delta 2

AC tápellátás

1800 W (akár 2400 W X-Boosttal )

Kapacitás

1024 Wh

Méretek

kb. 400 x 211 x 281 mm

Súly

kb. 12 kg

Delta Max

AC tápellátás

2400 W (akár 3000 W X-Boosttal)

Kapacitás

2016 Wh

Méretek

kb. 500 x 240 x 308 mm

Súly

kb. 21,7 kg

Delta Pro

AC tápellátás

3600 W (akár 4500 W X-Boosttal)

Kapacitás

3600 Wh

Méretek

kb. 635 x 285 x 416 mm

Súly

kb. 45 kg


Fedezze fel az EcoFlow erőmű lehetőségeit

"Papíron" mindez nagyon jól hangzik. De hogyan valósul meg a gyakorlatban? Összeállítottunk Önnek egy táblázatot, hogy lássa, mit és mennyi ideig lesznek képesek ellátni árammal a különböző erőművek.

Delta 2

Wifi router (10W)

kb. 31 óra

Hűtőszekrény (150W)

kb. 7-14 óra

Kávégép (1000W)

0,8 óra

TV (36W))

kb. 8 óra

Delta Max

Kávégép (600W)

kb. 1.9 óra

Mosógép (500W)

kb. 3,8 óra

TV (36W)

kb. 15 óra

Hűtőszekrény (150W)

ok. 14 óra

Delta Pro

Zsírsütő (1500W)

kb. 2,2 óra

Hűtőszekrény (150W)

kb. 24 óra

Mikrohullámú (1000W)

kb. 2,5 óra

Kávégép (600W)

kb. 3,3 óra

Amint a fenti példákból is látható, az olyan kisebb állomások, mint a RIVER 2 Pro, ideálisak rövid vészhelyzetek esetén. Ha hosszabb ideig szeretné fenntartani az áramellátást, akkor egy nagyobb modell, például a DELTA Max vagy a DELTA Pro megvásárlását kell megfontolnia.

Hogyan tölthetem fel az erőművet?

Sajnos még a legerősebb állomás sem rendelkezik korlátlan lehetőségekkel. Mit tegyen, ha azt látja, hogy az akkumulátor közel áll a lemerüléshez, de nincs jele a küszöbön álló meghibásodásnak? Ne aggódjon! Az EcoFlow állomások többféleképpen is feltölthetők:

  • Napelem panelek - használja az ingyenes, zöld napenergiát, és töltse fel állomását az EcoFlow panelekkel.
  • Szivargyújtó aljzat az autóban - az erőművet az autóban lévő szivargyújtó aljzat segítségével is töltheti.
  • Generátor - ha nincs más lehetősége, töltse fel DELTA Max vagy DELTA Pro készülékét az EcoFlow Smart Generatorral.
  • Hálózati aljzat (az otthonon kívül) - az állomást esetleg elviheti egy olyan közeli személyhez, akinek van hozzáférése elektromos áramhoz. A DELTA Pro elektromos töltőállomásokon is tölthető.

Rengeteg lehetősége van, így nem kell aggódnia amiatt, hogy az állomás lemerül, és otthona teljesen el lesz vágva az áramszolgáltatástól. Az EcoFlow segítségével szinte minden helyzetre talál megfelelő megoldást!

További lehetőségek - hozzon létre egy otthoni vészhelyzeti áramellátó rendszert

Bár egy erőmű képességei valóban nagyszerűek, hosszan tartó kiesések esetén előfordulhat, hogy ez nem lesz elég - különösen, ha több eszköz zavartalan működésére van szüksége. Ha ez a helyzet, érdemes megvizsgálni az egész EcoFlow ökoszisztémát, és a hosszabb távú megoldások mellett dönteni. Hogyan járjon el?

További akkumulátorok

A legjobb, ha kis lépésekkel kezdjük. Például további akkumulátorokkal bővítheti az állomás kapacitását. A DELTA 2 esetében ez maximum 3040 Wh, a DELTA Pro esetében pedig akár 25 000 Wh is lehet.

Több töltési lehetőség

Érdemes beszerezni a már említett napelem paneleket és a Smart Generator-t is. Ez biztosítja, hogy még egy hosszú távú meghibásodás esetén is gond nélkül tölteni tudja az állomást, és zavartalanul hozzáférhet az áramhoz. Az EcoFlow-val minden eshetőségre felkészült!

Vészhelyzeti áramellátó rendszer

Az igényesebb felhasználók elgondolkodhatnak saját tartalék áramellátó rendszerük felállításán. Erre a célra érdemes állomásokat, akkumulátorokat, napelemeket és egy okosgenerátort használni. Az EcoFlow Smart Home Panel szintén felbecsülhetetlen értékűnek bizonyul. Segítségével akár két DELTA Pro-t is könnyedén integrálhat otthonába (maximum 10 áramkörig). Vészhelyzet esetén a készülék kb. 20 ms alatt átkapcsol az állomás áramellátására - a legtöbb esetben észre sem veszi, hogy elment az áram!

Új mód a megtakarításokhoz

Az EcoFlow ökoszisztéma által kínált lehetőségek között nem csak a hűtőszekrény, a számítógép vagy a világítás vészhelyzeti áramellátása szerepel. Az okos otthoni panel az energiafogyasztás nyomon követését és kezelését is megkönnyíti. Így csökkentheti villanyszámláit és pénzt takaríthat meg! Hogyan kell csinálni? Használja a DELTA Pro-t a csúcsfogyasztási órákban a készülékek áramellátásához, máskor pedig töltse fel magát az állomást, vagy használja az ingyenes napenergiát.

Az EcoFlow segítségével minden áramszünetet túlélhet!

Akár távmunkában dolgozik, akár otthonról indított vállalkozást vezet, vagy csak egy kellemes estét szeretne eltölteni szeretteivel, egy váratlan áramkimaradás könnyedén kettétörheti a terveit. De ennek nem kell így lennie! Az EcoFlow termékek szinte minden helyzetben kényelmes hozzáférést biztosítanak az áramhoz. Válassza ki az Önnek megfelelő állomást, vagy menjen egy lépéssel tovább és hozza létre saját otthoni vészhelyzeti áramellátó rendszerét - ne hagyja, hogy a váratlan körülmények az útjába álljanak!

Delta 2 Max

Teljes AC kimenet: 2400W

River 2 Pro

Súly: 7,8kg

DC kimenet összesen: 800W

Az "Elfogadom" gombra kattintva Ön hozzájárul ahhoz, hogy a cookie-kat az Ön eszközén tároljuk a webhely navigációjának javítása, a webhely használatának elemzése és a marketingtevékenységünk támogatása érdekében. További információkért lásd Adatvédelmi szabályzatunkat.