Kiegészítő energiaforrás otthonában - töltse eszközeit erőművel!

14
.
08
.
2023
Alkalmazások
ház-és-kert

Okostelefon, tablet, laptop, digitális fényképezőgép, vezeték nélküli billentyűzet vagy Bluetooth hangszóró? Ez csak néhány példa a rendszeres töltést igénylő otthoni elektronikai eszközökre. Általában a szokásos töltőket, konnektorokat és powerbankeket használjuk erre a célra, de ma egy olyan megoldásról szeretnénk beszélni, amely megkönnyíti a helyiségek rendszerezését, segít az áram megtakarításában, és még vészhelyzetben is biztosítja az áramellátást. Miről is beszélünk? Csak használjon egy hordozható erőművet!

Erőmű - vagy mi?

A hordozható erőművek jelenleg egyre népszerűbbek, de érdemes legalább röviden elmagyarázni, hogy mik is ezek valójában. Legegyszerűbben úgy jellemezhetjük őket, hogy nagyméretű energiatárolók - lehetővé teszik az áram tárolását és felhasználását bármikor, például áramkimaradás esetén. Az EcoFlow számos modellje kapható, található közöttük nagy teljesítményű, és több eszköz hosszú ideig történő áramellátására is alkalmas.

Tápegység vs. powerbank

Ami megkülönbözteti az erőművet a powerbankoktól, az elsősorban a nagyobb teljesítmény, a nagyobb kapacitás, a nagyobb áramerősség, a nagyobb számú port és a nagyobb méret. Míg egy powerbank kiválóan alkalmas például okostelefonok vagy táblagépek töltésére, addig a nagyobb igénybevételt jelentő eszközöket nem tudja kezelni. A gyakori töltés szükségességét sem szabad figyelmen kívül hagyni. Kisebb kapacitása miatt általában már néhány használat után be kell dugni a konnektorba. Ráadásul a rendelkezésre álló portok kis száma jelentősen korlátozza a lehetőségeinket - a jobb powerbankok többsége maximum 4-5 eszköz egyidejű töltését teszi lehetővé.

Az erőmű mentes mindezen problémáktól. A nagyobb kapacitás hosszabb üzemidőt és ritkább töltést jelent, a nagyszámú aljzat pedig lehetővé teszi több vagy akár egy tucat eszköz csatlakoztatását (modelltől függően). Ezzel azonban még nincs vége a kényelemnek! Az EcoFlow erőművek még az olyan készülékeket is gond nélkül kezelik, mint a hűtőszekrények, játékkonzolok, televíziók, mosógépek és kávéfőzők. Ezért vészhelyzeti áramellátásra is alkalmasak.

A powerbank kétségtelen előnye a kompakt, hordozható kialakítás, amely tökéletes megoldássá teszi az utazáshoz. Ha olyan könnyű eszközt keres, amelyet egyszerűen bepakolhat a hátizsákba, és időnként használhja okostelefonja töltésére, akkor ez ideális választás lesz. Otthon azonban jobban fog működni egy tápegység - ez sokkal több lehetőséget kínál, amiről mindjárt beszélünk.

Miért van szükség erőműre? A 3 legfontosabb ok

Pontosan miért is használjunk hordozható tápegységet, amikor otthon is van legalább néhány szabad konnektor, amibe bedughatjuk a készülékeinket? Egy ilyen megoldásnak jó néhány előnye van, amelyek nem mindig tűnnek egyértelműnek - az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Energiatakarékosság

Kíváncsi, hogyan csökkentheti villanyszámláit? Rengeteg módja van az energiatakarékosságnak, és a hordozható erőmű használata ezek egyike lehet.

Használjon ilyen eszközt okostelefonja, táblagépe, laptopja, powerbankje, hordozható játékkonzolja, vezeték nélküli lámpái vagy Bluetooth hangszórói töltésére, és amikor már közel van ahhoz, hogy magától lemerüljön, töltse fel az EcoFlow napelemekkel. Használja a napból származó zöld energiát, és mondjon búcsút a magas számláknak! Az erőművel gyakorlatilag ingyen töltheti fel szórakoztató elektronikai eszközeit - most már tud egy újabb módot arra, hogy mindennap áramot takarítson meg.

Vészhelyzeti áramellátás

Áramkimaradás - mi a teendő ilyen helyzetben? Ha van egy hordozható erőműve, akkor nem kell aggódnia. Egyszerűen csatlakoztassa hozzá a szükséges eszközöket, és biztos lehet benne, hogy nem fog lemerülni az áram!

Hűtőszekrény, világítás, mosógép, televízió, sőt mikrohullámú sütő vagy kávéfőző - az olyan modellek, mint a DELTA Max vagy DELTA Pro gond nélkül kiszolgálja őket. Nem kell többé aggódnia, hogy ha meghibásodik, semmi sem fog működni, az étel megromlik, és kénytelen lesz teljes sötétségben ülni! Az EcoFlow állomással nem csak az otthoni elektronikát töltheti fel, hanem a legfontosabb készülékei áramellátását is biztosíthatja.

Jobb térszervezés

Nincs többé kábel és töltő szétszórva a házban. Az EcoFlow tápegység segít, hogy jobban megszervezze a helyét és rendet tartson! Ha úgy dönt, hogy használja, akkor az összes készülékét egy helyen töltheti. Így elkerülheti a rendetlenséget, és mindig tudni fogja, hogy mi hol van!

Ez a megoldás távmunkához is nagyszerű. Például csatlakoztathatja asztali számítógépét és monitorait az állomáshoz, vagy használhatja üzleti laptopja és telefonja töltésére. Ez egy nagyszerű módja a munkaterület megszervezésének - minden, amire szüksége van, kéznél van. Megoldja a sok összegabalyodott kábel és az asztali rendetlenség problémáját is, és vészhelyzet esetén sem veszíti el a feladatai ellátásának képességét.

Melyik állomást válasszam?

A megfelelő berendezés kiválasztása a tervezett felhasználástól függ. Ha csak olyan eszközök töltésére szeretné használni, mint például egy laptop vagy okostelefon, akkor például egy kisebb állomás is elegendő lesz:

  • RIVER 2 – Kapacitása 256 Wh, teljesítménye pedig akár 300 W (X-Boosttal akár 600 W). Könnyedén feltölti például a laptopot, a telefont és a vezeték nélküli lámpát. Súlya mindössze kb. 3,5 kg, így akár nyaralásra is magával viheti.

Tervezi, hogy alkalmanként gondoskodik a vészhelyzeti áramellátásról? Válasszon valami nagyobb kapacitású készüléket - jó választás lehet például:

  • DELTA 2 - akár 1800 W (X-Boosttal akár 2400 W) teljesítményt nyújt, és 1024 Wh kapacitással rendelkezik, így a népszerű háztartási készülékek 90%-át képes ellátni energiával. Nagy kapacitása ellenére nem foglal túl sok helyet - jó választás lesz, ha a teljesítmény feláldozása nélkül szeretne helyet spórolni.
  • DELTA Max - 2016 Wh kapacitásával tűnik ki, és az X-Boost technológiának köszönhetően akár 3000 W teljesítményű berendezéseket is képes kezelni. Egyszerre több készüléket is tölthet vele, áramot adhat a világításnak és a hűtőszekrénynek, sőt, használhatja a kávéfőzőt, a mikrohullámú sütőt és a szárítógépet is. Távmunkához is tökéletes!
  • DELTA Pro - A legerősebb állomás ebben a felállásban. Akár 3600 watt teljesítményt (X-Boosttal akár 4500 wattot) és 3600 Wh kapacitást biztosít. Ez azt jelenti, hogy például egy hűtőszekrényt körülbelül 24 órán át képes táplálni, és egy telefont körülbelül 313 alkalommal tud feltölteni. Lehetővé teszi továbbá, hogy napelemekkel, további akkumulátorokkal és áramfejlesztővel egy kibővített ökoszisztémát hozzon létre. Ha tovább szeretné csökkenteni az energiafogyasztását, vagy fel szeretne készülni a hosszabb áramkimaradásokra, akkor ezt a lehetőséget mindenképpen érdemes megfontolni.

Ez csak néhány javaslat - bármikor megnézheti az EcoFlow kínálatának többi részét, és választhat magának valamit! Az állomások mellett érdemes napelem paneleket is vásárolni, hogy az ingyenes napenergiából is részesüljön.

Fedezze fel az otthoni elektronika töltésének új módját

Hogyan töltse fel telefonját áram nélkül, hogyan takarítson meg energiát, és hogyan könnyítse meg távmunkahelye megszervezését - most már tudja a válaszokat ezekre a kérdésekre. Az elektronikai eszközök töltése konnektoron keresztül számos előnnyel jár - ezek közül néhányat fentebb már ismertettünk.

Ez a megoldás ideális lesz azok számára, akik értékelik a rendet és a kényelmet, akik távolról dolgoznak, akik otthoni vállalkozást működtetnek, vagy egyszerűen csak szeretik a technológiát. Nagycsaládosok számára is jól fog működni - többé senkinek sem kell várnia a sorára, hogy feltöltse a tabletjét vagy a telefonját. A lehetőségek valóban hatalmasak - válassza ki az Önnek megfelelő állomást, csökkentse otthonában az energiafogyasztást, kezdjen el pénzt megtakarítani és élvezze a kényelmet!

Delta Pro

Súly: 45kg

Teljes AC kimenet: 3600W

River 2 Pro

Súly: 7,8kg

DC kimenet összesen: 800W

Az "Elfogadom" gombra kattintva Ön hozzájárul ahhoz, hogy a cookie-kat az Ön eszközén tároljuk a webhely navigációjának javítása, a webhely használatának elemzése és a marketingtevékenységünk támogatása érdekében. További információkért lásd Adatvédelmi szabályzatunkat.