Hogyan lehet túlélni egy áramszünetet? Biztosítsa a vészhelyzeti áramforrást!

10
.
08
.
2023
Alkalmazások
tápegység-hiba

Az utóbbi időben egyre többet hallunk az energiaválságról. Az időjárás sem kényeztet el bennünket - a viharok és az erős szél évente több ezer háztartást vág el az áramszolgáltatástól. Hogyan lehet felkészülni egy áramszünetre? És hogyan ne veszítsük el az áramellátást egy ilyen helyzetben?

Az EcoFlow termékek megmentik a helyzetet! Hordozható erőművek, az intelligens és csendes Smart Generator, napelemek - ezek mind lehetővé teszik, hogy akár egy hosszabb vészhelyzetet is stresszmentesen átvészeljen. Ha megfelelően fel akar készülni a váratlan helyzetekre, ez a cikk Önnek szól!

Miért fordulnak elő hibák?

Számos okot lehet felhozni arra, hogy egy házban vagy lakásban miért nincs áram. A leggyakoribbak a következők:

  • Hálózati torlódás,
  • Hibás elektromos szerelés,
  • Hálózatszakadás, amelyet például viharok, erős szél vagy heves esőzések okoznak,
  • Az építési munkálatok által a hálózatban okozott károk,
  • Kábellopás.

A legtöbb ilyen kiesést nem lehet előre jelezni, bár ha erős szelet jósolnak, és vörös riasztást adnak ki, akkor számíthatunk arra, hogy fennáll a hálózati károk kockázata. Valamivel jobb helyzetben vagyunk, amikor a területünkön tervezett áramkimaradásokat jelentenek be. Az ilyen intézkedések oka leggyakrabban az üzemeltetők által végzett korszerűsítési munkálatok miatt van, amelyeket általában néhány nappal előre bejelentenek, így van elég időnk felkészülni rájuk.

Használjuk eszközeinek bármikor!

Valószínűleg mindenki otthonában vannak olyan készülékek, amelyek működésétől folyamatosan függünk. A legegyszerűbb példa erre a hűtőszekrény - ha hosszú ideig nem működik, a benne tárolt ételek megromolhatnak. Ugyanez vonatkozik a fagyasztóra is, amely előbb-utóbb leolvad.

A távolról dolgozóknak szükségük van egy működő laptopra vagy számítógépre, valamint internet-hozzáférésre, amelyet például egy routernek kell biztosítania. A világítás is fontos - akár a munkánkat végezzük, akár csak pihenni szeretnénk, általában jobban szeretjük elkerülni a teljes sötétséget. Egy zseblámpa természetesen átmenetileg használható, de annak akkumulátora vagy újratölthető eleme egy idő után lemerül.

Ha a házban beteg ember él, előfordulhat, hogy olyan orvosi berendezéseket használ, amelyeket folyamatosan áramra kell kötni. Az is fontos, hogy meleg ételt tudjon készíteni, vagy legalább kávét vagy teát főzni. A telefont is fel kell tudni valahogy tölteni, hogy minden információhoz hozzáférhessünk és szükség esetén segítséget hívhassunk.

Ez rengeteg dolog, ugye? És ez csak néhány példa a szükséges felszerelésekre. Hogyan tartjuk őket áram alatt áramszünet alatt? A válasz egyszerűbb, mint amilyennek látszik.

Mi legyen otthon áramszünet esetén? Szerezzen be hordozható erőművet!

Az erőmű egy rendkívül praktikus eszköz, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen tárolja az áramot, és szükség esetén felhasználja azt. Ez azt jelenti, hogy ha elmegy az áram, akkor egyszerűen csatlakoztathatja a kívánt berendezéseket, és megszakítás nélkül használhatja azt. Hűtőszekrény, orvosi eszközök, számítógép - többé nem kell aggódnia amiatt, hogy nem hajlandók működni.

Az EcoFlow termékcsaládban elérhető erőművek kitűnnek a hordozható kialakításukkal, és nagyon könnyen kezelhetők. Mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja hozzájuk a választott eszközöket. A hagyományos generátorokkal ellentétben ezek a készülékek rendkívül csendesek és nem termelnek füstöt, így gond nélkül használhatja őket beltérben is. Tökéletes megoldást jelentenek a vészhelyzeti áramellátás biztosítására - így kényelmesen kivárhat bármilyen vészhelyzetet.

Különböző erőművek

Hosszan tartó áramszünet esetén még a leghatékonyabb állomás is előbb-utóbb kifogy az áramból. Hogyan kerülheti ezt el és hogyan lehet biztos abban, hogy készülékei nem fognak lemerülni? Ez nem fog problémát jelenteni! Az EcoFlow erőművek többféle módon is tölthetők. Ha van rá lehetősége, egyszerűen vigye el olyan helyre, ahol hozzáférhet az áramhoz és töltse fel egy konnektor segítségével. Érdemes beszerezni napelem paneleket vagy egy EcoFlow egységet is (Okosgenerátort). Ez lehetővé teszi, hogy az állomást megújuló energiaforrás felhasználásával töltse fel. A DELTA Pro emellett elektromos töltőállomásokon is tölthető.

Erőművásárlás - melyik modellt válasszuk?

Az EcoFlow többféle erőművet kínál, amelyek tökéletesek otthonra és utazáshoz is egyaránt. Áramszünet esetén azonban vészhelyzeti áramellátáshoz nagyobb teljesítményű készülékeket ajánlunk - olyanokat, amelyekkel akár egy hosszabb áramszünetet is túlélhet. Ezek közé tartoznak például a következők: DELTA 2, DELTA Max, DELTA Pro.

Ahogy látható, a DELTA Pro kínálja a legtöbb lehetőséget, de egyben ez a legnagyobb és legdrágább is az összes állomás közül. Az Ön számára megfelelő modell kiválasztásához mérje fel az igényeit, gondolja át, milyen felszerelésre van szüksége, majd ennek alapján hozza meg döntését.

Fedezze fel az EcoFlow ökoszisztémát és szerezzen még több lehetőséget

Maga az állomás a legtöbb esetben tökéletesen működik, ha azonban több eszközt szeretne hosszú időn keresztül ellátni árammal, akkor lehet, hogy nem lesz elég. Mi a teendő ilyen esetben? Számítson az EcoFlow ökoszisztémára!

Jó ötlet lehet például további kiegészítő akkumulátorokat vásárolni az állomáshoz. Ezekkel növelheti a készülék kapacitását, így hosszabb ideig képes lesz ellátni a szükséges eszközeit. A DELTA 2 maximális kapacitása 3048 Wh, a DELTA Max 6048 Wh, a DELTA Pro pedig 25 000 Wh.

Azt is megpróbálhatja, hogy létrehozza saját vészhelyzeti áramellátó rendszerét. Ebben segít Önnek az EcoFlow Smart Home Panel, amelynek segítségével akár két DELTA Pro-t is viszonylag egyszerűen integrálhat otthonába (akár 10 áramkörig). Érdemes további akkumulátorokat, napelem paneleket és egy EcoFlow Okosgenerátort is hozzáadni a teljes konfigurációhoz. Ez lehetőséget ad arra, hogy hosszú ideig működtesse készülékeit, és megújuló energiával töltse fel állomását. Így nemcsak felkészülhet egy áramszünetre, hanem csökkentheti villanyszámláit és pénzt takaríthat meg.

Hogyan működik egy ilyen rendszer a gyakorlatban? Vészhelyzet esetén az okos otthoni panel 20 ms-on belül átkapcsol az erőműről származó áramra. Ennek eredményeképpen előfordulhat, hogy észre sem veszi, hogy valami történt! A vezérlőpanel lehetővé teszi az energiafogyasztás nyomon követését és kezelését is. Hogyan használhatja ezt az előnyére? A fogyasztási csúcsidőszakokban táplálja készülékeit a DELTA Pro segítségével. Alacsonyabb fogyasztás idején pedig töltse fel saját maga, vagy használja ehhez az ingyenes napenergiát.

Mielőtt bekövetkezik az áramszünet

Az időjárás-előrejelzésben viharos szelet jelentettek be, vagy az üzemeltetője üzemszünetet tervezett a korszerűsítési munkálatok miatt - egyszóval már tudja, hogy nem lesz áram? A rossz hírek ellenére Önnek nem kell aggódnia - van ideje felkészülni. Miről kell gondoskodnia, mielőtt bekövetkezik az áramkimaradás?

  • Ellenőrizze, hogy az állomás fel van-e töltve, és ha nincs, töltse fel - biztosnak kell lennie abban, hogy készen áll a kritikus helyzetre.
  • Töltse fel az olyan eszközök akkumulátorát, mint az okostelefonok, laptopok, powerbankek, zseblámpák vagy vezeték nélküli lámpák - minél később kell csatlakoztatnia őket az állomásra, annál jobb - így értékes energiát takaríthat meg.
  • Vásároljon gyertyákat és elemeket egy zseblámpához - ha más módszerek nem működnek, ezekkel mindig tud világítást biztosítani. A gyertyákat azonban csak végső esetben használja - felügyelet nélkül hagyva tűzveszélyesek lehetnek.
  • Készítsen vagy vásároljon egyszerű ételeket újramelegítésre - ha tudja, hogy az áramszünet valószínűleg hosszú ideig fog tartani, gondoljon arra, hogy olyan ételeket készítsen vagy vásároljon, amelyeket egyszerűen újramelegíthet. Ha áramszünet van, egyszerűen csatlakoztassa a mikrót az állomásra, és melegítse újra az ételt. Így kevesebb áramot használhat, mintha a semmiből főzné a vacsorát, vagy a sütőt használná.
  • Ellenőrizze, hogy mennyi energiát használ - ha tudja, hogy a készülékek mennyi áramot fogyasztanak, könnyebben megbecsülheti, hogy mennyi ideig fognak működni és felmérheti, hogy mely készülékeket lenne jobb, ha nem használna. Az energiafogyasztás nyomon követését lehetővé teszi például egy fogyasztásmérő vagy egy okoskonnektor is.
  • Győződjön meg róla, hogy minden alapvető dolog elérhető közelségben van - ezek közé tartozhat például okostelefon, zseblámpa, vizes palack, télen meleg ruházat és természetesen az áramforrás. Így nem kell pánikba esnie, hogy megtalálja a szükséges tárgyakat, ha vészhelyzet van, és minden fény kialszik!

Ez csak néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani. Vagy van még valamilyen bevált módszere, amivel felkészülhet egy áramszünetre?

Nincs áram - mi a teendő?

Megtörtént - elment az áram. Akár váratlanul történt, akár már előre tudta, hogy ez fog történni, az összes készülék hirtelen kikapcsolása és a világítás kialvása nem kelt túl jó érzést senkiben sem. Pánikra azonban semmi ok! Az EcoFlow segítségével még egy hosszabb áramszünet sem fogja megijeszteni!

Ha azotthoni rendszere egy DELTA Pro erőműből és egy Smart Home Panel-ból áll, a dolog viszonylag egyszerű. A vészhelyzeti áramellátásra való átállásnak automatikusan meg kell történnie, és Önnek csak azt kell ellenőriznie, hogy minden úgy működik-e, ahogyan kell. Az is jó ötlet, ha gondoskodik arról, hogy az állomást rendszeresen feltöltse napelemek vagy generátor segítségével.

Ha még nem állította be a rendszert, akkor sem kell aggódnia. Az EcoFlow termékeknek köszönhetően gond nélkül boldogulni fog!

Hogyan viselkedjünk, ha meghibásodás történik?

A biztonság a legfontosabb!

Mindenekelőtt gondoskodjon a biztonságról! Húzzon ki minden olyan készüléket, amely a hiba elhárítása után hirtelen működésbe lépve kárt vagy akár tüzet is okozhat. Ide tartozik például a vasaló és a sütő, így elkerülheti, hogy drága berendezéseket kelljen kicserélnie, vagy akár az életét is kockáztatnia kelljen.

Ha odakint vihar és szélvihar van, helyezze az állomást biztonságos helyre - távol az ajtóktól és az ablakoktól. Ellenkező esetben a hirtelen felerősödő szél megrongálhatja azt, és ezáltal teljesen lecsaphatja otthona áramellátását.

Csatlakoztassa a szükséges berendezéseket az erőműhöz

Csatlakoztassa az állomáshoz a legfontosabb eszközeit a zavartalan működés érdekében.(Például hűtőszekrény, számítógép, lámpák és orvosi berendezések.) Figyeljen oda! Ha nem tudja, meddig tart egy áramkimaradás, jobb, ha takarékoskodik az energiával, és csak a legszükségesebb berendezéseket látja el árammal.

Az információhoz való hozzáférés biztosítása

Vészhelyzetben az is jó ötlet, ha biztosítja, hogy folyamatosan hozzáférhessen az információhoz. Így azonnal tudni fogja, hogy mi a helyzet, és mikorra várható az áramszünet vége. Ennek érdekében rendszeresen töltsön fel legalább egy okostelefont, és győződjön meg arról, hogy a router áram alatt van - ha a mobil adatforgalom nem elérhető, még mindig megpróbálhat Wi-Fi-n keresztül csatlakozni. Teljes áramszünet esetén érdemes rádiót használni, és keresni valamelyik helyi állomást - jó eséllyel ott hallhat fontos információkat.

Szükség esetén bátran hívjon segítséget

A telefon rendszeres töltése egy másik okból is elengedhetetlen! Vészhelyzetben fontos, hogy szükség esetén kapcsolatba tudjon lépni szeretteivel, vagy segítséget tudjon hívni. Működő okostelefon nélkül ez nagyon nehéz!

Biztosítsa az Ön kényelmét

Áramszünet idején a világításról is érdemes gondoskodni. A sötétben való tartózkodás nemcsak a sérülés veszélyével jár, hanem a hangulatunkra is kedvezőtlenül hat - és az áramhiány már így is elég stresszes helyzet. Egy állomás segítségével például egy lámpát is bekapcsolhatunk, vagy feltölthetjük a zseblámpa elemeit. Sőt, ha hideg van, egy hordozható fűtőtestet vagy ventilátort is csatlakoztathatunk az állomásra, hogy melegen tartsuk magunkat.

Ossza be az ételt

Stresszes helyzetekben gyakran hajlamosak vagyunk túlenni magunkat - de érdemes odafigyelni! Nem tudhatjuk, mikor ér véget a vészhelyzet, és milyen gyorsan tudjuk majd pótolni a készleteinket. Itt nem szigorú élelmiszeradagolást sürgetünk, csak arra biztatjuk, hogy legyen figyelmes! Ha van néhány újra felmelegíthető rágcsálnivaló és egyszerű étel, gondoskodjon arról, hogy azok sokáig kitartsanak.

Ne felejtse el feltölteni az erőművet

Hosszabb leállás esetén fontos, hogy ne felejtse el rendszeresen feltölteni az állomást. Ahogy korábban említettük, ennek több módja is van. Jó ötlet például beruházni napelem panelekre vagy egy EcoFlow Smart Generator-ra. Ez biztosítja, hogy válsághelyzetben se veszítse el az áramellátást. A generátor működését automatizálhatja úgy is, hogy automatikusan elkezdi tölteni az állomást, amikor annak töltöttségi szintje jelentősen lecsökken, majd leállítja a működést, amikor újra feltöltődik. Így elkerülheti, hogy gyakran ellenőriznie kelljen, hogy minden úgy működik-e, ahogyan kell, és egyben biztos lehet benne, hogy készülékei szinte mindig készen állnak majd.

Az áramszünet után

Végre vége az áramszünetnek? Nagyon jó! Reméljük, hogy az EcoFlow termékeknek köszönhetően minden gond nélkül ki tudta várni. Ha vége az áramszünetnek, csatlakoztassa eszközeit az áramforráshoz és töltse fel az állomását, valamint a powerbankeket is. Soha nem tudhatja, hogy nem lesz-e újabb áramszünet - jobb, ha felkészül a különböző eshetőségekre.  Előfordulhat, hogy az áramszolgáltatás csak ideiglenesen állt helyre, vagy a következő napokra ismét viharokat vagy viharokat jósolnak - próbáljon meg felkészülni a lehetséges problémákra.

Éljen túl bármilyen vészhelyzetet az EcoFlow-val!

Az áramkimaradások nagyon megterhelőek lehetnek - akár egy órán át, akár több napig tartanak. Az EcoFlow segítségével azonban megfelelően felkészülhet rájuk. Vészhelyzeti áramellátás, fotovoltaika, alállomások, intelligens generátorok - mindezek lehetővé teszik, hogy akár egy hosszabb áramszünetet is gond nélkül kivárjon. Válassza ki az Önnek megfelelő berendezést, és biztos lehet benne, hogy válsághelyzetben sem fog elfogyni az áram.

Okosgenerátor Dual Fuel

Az "Elfogadom" gombra kattintva Ön hozzájárul ahhoz, hogy a cookie-kat az Ön eszközén tároljuk a webhely navigációjának javítása, a webhely használatának elemzése és a marketingtevékenységünk támogatása érdekében. További információkért lásd Adatvédelmi szabályzatunkat.